Vasile Blaga, profil de candidat

Vasile Blaga s-a nascut in 26 iulie 1956, in comuna Petrileni, judetul Bihor. Este casatorit si are doi copii: o fiica de 25 de ani si un baiat de 19 ani.
Educatia si cariera

In anul 1981, Vasile Blaga a absolvit Facultatea de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic Traian Vuia din Timisoara. Dupa incheierea studiilor, a lucrat la Intreprinderea Mecanica Hiperion din Stei, unde a ocupat diferite functii de conducere, pana la cea de director.
In 1990, Vasile Blaga a fost ales deputat, calitate in care a reprezentat judetul Bihor in Adunarea Constituanta. In perioada 1991-1993 a ocupat functia de prefect al judetului Bihor, iar in perioada 1993-1996 a condus Directia Regionala Vamala Oradea, construind de la zero aceasta institutie.
In anii 1996-2000, Vasile Blaga a reprezentat judetul Bihor in Senatul Romaniei.
In perioada 2000-2004 a ocupat functia de expert parlamentar.
In 2004, Vasile Blaga a fost ales senator in circumscriptia Bucuresti si a ocupat, pentru o scurta perioada, functia de sef al Administratiei Prezidentiale.
In decembrie 2004, Blaga a devenit Ministrul Administratiei si Internelor, functie pe care a detinut-o pana in luna aprilie 2007.
In aceasta calitate, Vasile Blaga a contribuit la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, prin reformele care au permis evitarea clauzei de salvgardare si eliminarea steguletelor rosii si galbene asociate Capitolului „Justitie si Afaceri Interne”. De asemenea, Vasile Blaga a derulat o campanie diplomatica intensa in vederea aderarii la Uniunea Europeana. Libertatea de circulatie a cetatenilor romani este unul dintre beneficiile directe ale aderarii.
Vezi harta colegii

>

Ca ministru al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga a reformat structurile ministerului, a facut functionale noi structuri, ca de exemplu cele pentru interventii in situatii de urgenta, care au beneficiat si de investitii importante in dotari.
In perioada mandatului sau, Vasile Blaga a modernizat Politia Romana, una dintre cele mai importante masuri fiind achizitionarea a 6.000 de masini de patrulare.
De asemenea, Vasile Blaga a infiintat Directia Generala Anticoruptie a ministerului si a avut o atitudine ferma de combatere a coruptiei.
In domeniul administratiei, Vasile Blaga a fost autorul si promotorul celui mai important pachet legislativ de reforma. Acest pachet a fost adoptat cu realizarea unui larg consens al tuturor partidelor politice.


Cariera politica

Vasile Blaga este unul dintre membrii fondatori ai Partidului Democrat (devenit anul trecut Partidul Democrat-Liberal). A ocupat functia de presedinte al Organizatiei Judetene Bihor (1991-1997), iar in 1997 a devenit secretar general al Partidului Democrat.

Din 2007 detine functia de secretar general al Partidului Democrat-Liberal.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s