Politica prin ochelari de blogger

Cultura politica – incearca marea cu degetul intr-o analiza despre dreptul sau ne-dreptul lui Basescu de-a dizolva Parlamentul, asta in caz ca mai prinde inca un mandat. In titlul postului si in sapou, cica –asta- nu se poate, dar in opiniile specialistilor constitutionali insiruiti prin text se cam poate…

Dan Andronic – (isi) explica numirea lui Negoita ca rezultat al persistentei fisurii din PDL (gruparea greilor vs gruparea PLD plus Udrea) ori ca o rotire a cadrelor in PDL si alte motivatii electorale.

Nicu Ilie propune un pariu in ceea ce-l priveste pe urmatorul presedinte “after Basescu 2014”. Si a ajuns el la concluzia ca acesta va fi …Cristian Boureanu.

Ioan T Morar –previzioneaza ca vom avea din nou focuri de artificii marca CNSAS cu turnatori si ofiteri acoperiti.

Palatul Sutu –  trage o raita scurta prin campanie. Printre altele, Vadim l-a facut poponar pe Gigi, la mitingul lui Base lumea s-a incalzit cu vin si bere, Eduard Manole se crede Cristul si promite sa mute paradisul direct in Romania, iar Cretzuleasca de la Vantu este detasata temporar la Geoana in Kiseleff.

Codex Politicus – se intreaba ce motivatie au tonomatele de manipuleaza atat de grosier. Pai e simplu (zic eu) atat ii duce capul…

Prioritate de dreapta – sustine ca era clar inca de la inceputuri ca Iohannis, candidatul batut in cuie al partidelor va sta in cui doar pana la 6 decembrie.

La coltul strazii –analizeaza modelele de societate pe care ni le propun subinteles partidele. Si ar fi: Basescu cu ai lui o societate centrata pe stat, PSD – modelul Nastase, iar liberalii…nu e prea clar ce ne propun…

Nenea Lars –  zice ca dupa discutiile de la spritz-ul de Gabrieli si Mihaili a ajuns la urmatoarele concluzii: “lumea” il voteaza pe Crin, dar nu crede in sansele lui, nu-l inghite nimeni pe Orban, dar nici pe Crin atunci cand face pe durul cu Basescu si…in general, sefului i se spune doar ce vrea sa auda..

Blog de analist politic – speculeaza ca dupa Negoita, vor mai fi inca doua desemnari de premier facute de Basescu. Una(adica a treia) va fi intre cele doua tururi de scrutin, iar cea de-a doua (adica a patra), imediat dupa alegeri. Interesanta ideea cu desemnarea lui Iohannis (in caz ca Basescu va pierde). Motivul ar fi “cadoul de adio pentru PSD”…

Politeia –  sustine ca strategia cu “Base dictatorul” vine de peste Ocean (USA) si ca seamana leit cu campania impotriva candidatului republican conservator Barry Goldwater.

De la A (la) Z – se intreaba daca Orban e chiar prost sau daca a fost strategie electorala zicatura cu “votantii Basescu egal alcoolici, prostituate si tigani”. Nu, nu-i prost, asa e el (Orban).

“Zicerea” de coronita

Cristian Patrasconiu

“Al dracu dictator Basescu asta! poate sa incalce Constitutia chiar si atunci cind Legea Fundamentala ii da dreptate!”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s