Majoritatea care se crede cea mai majoritară

E vorba evident de majoritatea parlamentară. De la Grivco sau de unde o fi ea.

Ideea e ca acestei majoritati, care numara intre 250-300 de parlamentari, o alta majoritate de circa 6- 7 milioane de oameni i-a spus ca ar vrea ca numarul de parlamentari sa se reduca cu vreo 177 si ca ar dori un parlament unicameral. Asa spun cifrele traduse in voturi…

Ei bine, majoritarii astia care isi pierd timpul prin Casa Poporului s-au gasit sa comenteze ca majoritatea (aia mare de poporani) ar fi cam saracuta cu duhul. Si ca ea, majoritatea cea desteapta, stie exact ce-i trebuie poporanului chiar daca el sustine altceva.

Acu ca Iliescu nu intelege o iota din ceea ce inseamna democratie, ori ca Nastase si ai lui nu dau doi bani pe esenta democratiei e de inteles. Dar sa iasa Campeanu la rampa (dupa vot) si sa peroreze pe tema unicameralului egal dictatura asta chiar e de neinteles. Sau ca, fostul presedinte de la (atentie!) Prodemocratia!, Cristian Parvulescu, contesta la CC “procedura de organizare” a referendumului. Adica face exact ceea ce face si Nastase pentru a amana la nesfarsit fantomele dosarelor ce-l bantuie. Vorbim despre Cineva care s-a tot erijat in paznic al democratiei, ani in sir, si care acum incearca opturarea prin tertipuri jalnice de procedura hotarirea unei majoritatii populare.

O hotarare care, buna –rea, cum e ea, se aplica. Atat. Asta inseamna democratie.

Inainte de acest referendum au avut la dispozitie timp suficient sa spuna tot ce au avut de spus. Ca au spus-o convingator sau nu este problema lor. Ca au mers pe o strategie gresita si au ignorat acest subiect este tot problema lor. Inseamna ca au pierdut contactul cu realitatile omului care se deplaseaza cu autobuzul. Inseamna ca nu mai inteleg motivele pentru care anumite perceptii se formeaza si capata contur.

Este PROBLEMA LOR! Sa-si schimbe staff-urile de consultanti, sa iasa duminica la cumparaturi in piata si sa mai schimbe o vorba si cu oameni de rand. Sa coboare cu picioarele pe pamant. Sa faca ce vor. Dar, dincolo de asta…Sa respecte ceea ce omul de rand prin multiplele sale stampile i-a spus. Atat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s