Circ să fie şi să curgă sậnge!

Doamnelor si domnilor. Campania pentru turul ll ỉncepeeee… Vă rugăm să luaţi loc comod ỉn fotoliile dvs (dacă nu cumva vi le-a “rechiziţionat” banca ỉn loc de restanţe), pop-corn-ul şi răcoritoarea aferentă. Dacă nu le aveţi (fotoliile, pop-corn-ul şi răcoritoare) se poate şi fără. Circ să fie şi să curgă sậnge!

Runda l, episodul copilul maltratat/bătut/ ỉmpins/trucat versus episodul lll din serialul stenogramelor mafiote /pierdute /contrafăcute/falsuri grosolane/texte SF…

Să ỉncepem cu partea mai spectaculoasă…Primul competitor, balaurul ăla cu multe capete l-a invitat pe cel de-al doilea, adică pe arhanghelul pe cal alb, la un pahar de vorbă. Perfid, apoi i-a dat ỉn cap cu filmuleţul. Coordonarea a fost perfectă, profesionistă chiar, chiar dacă demnă de o cauză mai bună.

Competitorul numărul ll, luat prin surprindere, o scrậnteşte ỉn mentalitate şi se justifică destul de penibil.

Atật. De-aici s-a rupt filmul. Restul interviului putea să nici nu mai fie. Oricum nimeni n-a mai fost atent la nimic. O mică consolare pentru Băsescu a fost că a apucat să-şi plaseze cu cậteva minute ỉnainte atacul la Vậntu şi a sa prescripţie de pedeapsă coordonată perfect cu greva magistraţilor, susţinută de RealitateaTV (greva, nu prescripţia). Bonus, demonstraţia penibilă de ne-tremurat mậna a lui Răzvan Dumitrescu!

Ce-a urmat a fost şi mai “frumos”. Pe culoarele Realităţii, Prepeliceanu sărea pe lậngă Băsescu precum un ţăndărică disperat că patronul ỉi măsoară vigilenţa reportericească ỉn procente tăiate la salariu. Băsescu strậngea cam tare din dinţi. Apoi, a apărut pe covorul roşu Mogulul (unul din ăia răii) şi şi-a expus “teoria” (termenul aparţine Realităţii) de “pumni ỉn plex şi ỉn faţă”. Deci foarte posibil să avem şi un “va urma”la filmuleţ. Iar toată suflarea politicească a ỉnceput să facă analiză pe text şi imagine.

De partea cealaltă a baricadei, la televiziunea Mogului bun care face şi filme, s-a ỉnceput timid cu scuze de genul –“ n-a fost pumn, a fost o ỉmbrậnceală”, apoi s-a trecut rapid de la faza incertitudinii “posibil un trucaj” la cea a negaţiei -“sigur un trucaj”. Şi apele mediatice s-au ỉmpărţit…Ca de obicei.

Ỉncăierea pe nehotărậţi

Greu de crezut că efectul filmuleţului va fi cel scontat. Adică ỉntoarcerea ‘in corpore” a electoratului ỉmpotriva lui Băsescu. Cel mult va creşte absenteismul la vot. Şi asta pentru că ỉncărcătura emoţională a filmuleţului, gậndită a fi sensibilizatoare de inimi urbane a fost atenuată din start de modul absolut jenant ỉn care RealitateaTV a pus ỉn scenă incidentul şi de contestările asupra autenticităţii filmuleţului. La ţară, impactul e mult mai mic, pentru că acolo funcţionează incă principiul “bătaia e ruptă din rai”. Şi indiferent de cum vor evolua lucrurile, adevărul se va vedea de acum ỉncolo doar ỉn culoarea simpatiilor politice– posibili martori care vor confirma – vor fi fost cumpăraţi de Patriciu şi viceversa demonstraţiile de trucaj vor fi fost cumpărate de Băsescu. Şi tot aşa…

Episodul stenogramelor SRI este ỉncă şi mai penibil, deşi mai puţin spectaculos pentru că aici nu avem şi componeta audio-vizuală. Ele au fost negate de SRI, dar nimeni nu s-a aşteptat vreo clipă ca SRI să le confirme. Şi asta pentru că, o astfel de confirmare ar pune instituţia ỉntr-o situaţie extrem de jenantă, de ascultător ilegal pe la uşi. Pe această motivaţie logică au mizat şi “găsitorii” de documente pentru a-şi legitima scriitura. Şi ỉn acest caz impactul e destul de mic. Cei care cred ỉn acuzele lui Băsescu le vor lua de bune, ceilalţi, care nu-l mai vor pe Băsescu, le vor ignora. Şi ca de obicei nimeni nu va răspunde pentru nimic. Cel mult un proces civil de calomnie…

Pe fondul acestor “turbulenţe” a mai apărut şi episodul “talpa lui Geoană pe TVR” relatat pe blogul jurnalistului Tolontan.  Episod care, foarte probabil, va fi speculat la maximum de pedelişti, plus (la pachet) cu filmuleţul de pe net cu Geoană ỉnjurậnd alegătorii contestatari.

Şi ar mai fi de menţionat şi cậteva ỉntậlniri “conspirative, guverne gata predate ỉn plic unui premier-fantoma,  care pare să-si fi luat lumea in cap, demonstraţii de forţă pe propriile televiziuni ale mogulilor, un Antonescu dezumflat de aura unei revoluţiii in care n-a crezut nicio clipa şi un proiect Iohannis atật de “principial” că s-ar putea aplica chiar şi-n Bahamas. Mai nou, Curtea de Apel Bucureşti contrazice Curtea Constituţională şi ne anunţă că nu mai avem nici ministru de Interne sau ỉl avem din nou pe Nica…nu se ştie exact. De fapt, la ora actuală nu mai avem nici guvern, căci mandatul interimarilor a expirat de mult. The land of choise, nu alta!

Punctul pe I il pune Deutsche Welle


„Mai periculoase decat discreditarea evidenta a presedintelui sunt implicatiile penale, morale si politice ale acestei
foarte probabile tentative de manipulare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s