Alifia Johannis

Din dezbaterea de-aseara, din fondul dezbaterii, am retinut doar ca Geoana este dispus sa promita orice, nu conteaza cat costa, nu conteaza daca e cineva capabil s-o faca, nu conteaza macar daca are el idee despre ce e vorba. Exista o idee populara pe piata, una care poate aduce voturi? Geoana o promite si p-aia! Candidatul PSD promite tot ce promitea Iliescu, si primite in plus; promite tot ce promitea Crin Antonescu, si mai pune si de la el; promite tot ce propune Basescu, si mai adauga o tenta si mai populist-demagogica.

Raspunsul la toate probleme tarii este, pentru el, asa-zisul cabinet Johannis. Neamtul este in viziunea liderului PSD un fel de alifie universala, pe care o pui pe orice rana si trece.

L-am vazut pe Johannis insusi, aseara, in timpul dezbaterii, destul de abulic. Privea mirat cum orice subiect aparea in discutie Geoana promitea ca Johannis o sa-l rezolve: ca o sa micsoreze taxele, o sa mareasca salariile profesorilor, o sa pastreze pe functii toti bugetarii, o sa reporneasca economia, o sa elimine coruptia, o sa modifice constitutia, o sa imbunatateasca relatia cu Rusia, o sa faca din Ucraina un paradis pentru Romania, o sa sprijine economic si cultural Moldova, o sa starpeasca mafia din piete, o sa faca din satele romanesti niste Beverly Hillsuri, o sa faca capitale culturale din toate orasele tarii, o sa creeze milioane de locuri de munca, o sa mareasca pensiile si salariile mici, o sa acorde cele mai mari ajutoare sociale posibile, o sa reconcilieze natiunea, o sa reformeze educatia, pe scurt, o sa ia toate masurile socialiste, toate masurile liberale si toate masurile crestin-democrate si populare de pe lume.

articol aparut pe blog.nicuilie.eu. Textul integral aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s