Cu doctrina in protap – Politica prin ochelari de blogger

trandafiri-copyCristian Patrasconiu se arata indignat de afirmatiile recente ale lui Iliescu, cum ca… “Socialismul de tip sovietic a fost de fapt, in esenta lui, un capitalism de stat cu ambalaj socialist”. Si ca ……”stalinismul nu poate fi considerat orientare de stinga”. Bestial! Patrasconiu se intreaba – printre alte epitete- daca Iliescul nu e cumva senil. Deloc. Doar ca pana acuma si-a tinut gura.Fraierii am fost  noi.

Cristian Preda anunta sec ca s-a decis sa puna “pisica” pe masa BPN-ului de azi al pedelistilor, fara sa mai ofere si alte amanunte. De comentat, comenteaza insa Ovidiu care speculeaza ca tema centrala a discutiilor incomode va fi democratia intena in partid – modernizarea, adica-, dar ca demersul lui Preda va avea o eficienta de la minima spre… deloc.

Politeia doctrinara se ocupa de poblematica dreptei romanesti. Dreapta care – spune autorul- nu prea si-a prea facut auzita vocea in societatea post-decembrista din cauza camarilei iliesciene infiltrate la toate nivelurile- chiar si-n partidele de dreapta – si foarte performanta in arta manipularii.

George Visan face o analiza a argumentelor care au fost invocate de Opozitie pentru sustinerea ideii de restrictionare a dreptului de vot al romanilor din strainatate. Concluzia (fireasca, de altfel)ar fi ca democratia cu restrictionarea votului nu fac casa buna.

Cristian Banu il compara pe Geoana cu Mr. Bean (simpatic de prost ce e) si crede ca tot el va fi eroul acestei ultime brambureli pesediste, in timp ce pronosticurile lui Andronic il dau castigator pe Nastase, eventual cu o codita executiva in persoana lui Diaconescu.

Ioan T Morar se intreaba daca Ponta doar viseaza sau are ochii bine deschisi atunci cand isi exprima dorinta ca liberalul Antonescu sa se mute cu bagaje ideologice la PSD. Pana la urma, surpriza nici n-ar fi chiar atat de mare…

Dan Mihalache – Apropos de Crin, Mihalache care a facut si el drumul dintre cele doua partide, dar in sens invers, spune ca Antonescu a pierdut calificarea in turul ll din mai multe motive. Printre ele este enumerat si urmatorul: “concentrarea politico-mediatică în sprijinul candidaturii lui Mircea Geoană”. Haida-de! Lucrurile au stat un pic cam pe dos, insa realitatea e ca Antonescu nu prea a avut nimic de spus/propus. Restul sunt scuze…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s