Portofelul si politicul – Politica prin ochelari de blogger

Alex Deva Ce-ar face politicienii daca ar gasi un portofel pe stradase intreaba Alex. Paiii- zice el….Nastase ar da buzna peste proprietar sa-i dea si restul de bani, Iliescu ar tocmi niste mineri sa-i inchida gura, pesedeii s-ar incaiera pe portofel peste capul gasitorul-sef-Geoana Iar Boc… –citez de la Alex – “ Emil Boc ar da cu fruntea de portofel, Si în absenta altor directive, l-ar ocoli. Si ar merge mai departe.” …

Tiberiu Lovin e revoltat pe soacre (aşa ỉn general, şi-n special pe cea a lui Geoana). Pe langa indignarea de moment, Tiberiu reia povestea (din campanie) cu soacra “erou de revolutie” din cauza de sticle teroriste aterizate pe piciorul drept. Dar, cu “patalma de ranit” pentru stangu’. Si ce atata mirare?…La noi dreapta si stanga sunt cam tot una! Adica, ambele sunt cam ca-n povestea aia a lui Creanga (ca tot l-a amintit Tiberiu), care nu se preda la scoala, dar este singura lectura care se si citeste.

Tashy –  citeaza ziarul Italian “La Repubblica“ care face urmatoarea afirmatie: la numar de angajati sub acoperire (agenti secreti), Securitatea romana (SRI si SIE impreuna) bate lejer si FBI si MI5. In cifre: SRI si SIE au impreuna de 6 ori mai multi agenti secreti decat FBI, si de 5 ori mai mult decat MI5. Adica suntem mai tari ca FBI? Chiar sunt mandra!

Mihnea Maruta – Un post mai vechiut – nu foarte insa- si nu si neinteresant. Despre comunism si despre tinerii nestiutori ce-si dau cu parerea prin ziare. Si care acum (cica) au inceput sa creada ca in acea perioada plina de roze ale comunismului, chiar mirosea a trandafiri. Cred ca Mihnea se ingrijoreaza nefundamentat. Mie imi miroase mai mult a campanie de presa, si spun asta, pornind mai ales de la ultimele afirmatii extrem de virulente pe tema ale lui Ion Iliescu…

Mihai Voicu -despre inceputurile curateniei din PNL. Unii liberali ar vrea mai degraba cu PDL decat cu pesedeii ( de exemplu Gorj- Morega) si trebuie pedepsiti cumva sa nu se intinda “plaga” asta politica…

Paralele//Paralele se ingrijoreaza de soarta PNL in cazul in care ar ajunge in ghearele unei aliante cu PD. Noroc cu ingerasii din Kiseleff care salveaza liberalismul din Romania! In rest, acelasi articol-analiza “de campanie” – cum ca PDL e cah pentru ca …Ideea noua este ca Blaga se incalzeste pe margine…

Iosif Buble critica viziunea Departamentului de Comunicare al PDL asupra relatiei sale cu presa. Relatie, care ar semana teribil de mult cu o bataie de joc crasa. De accord! Numai ca “viziunea” se poate extinde la toate partidele. Cu precadere la partidele care se afla (vremelnic) la putere. Din Opozitie, relatia cu presa capata nuante roz. Nuante de SMS-uri politice roz adica….

La Moshe& Mordechai – gasiti cateva crampeie de relationare umana tipic romaneasca si de simt civic mai mult sau mai putin politic. Subtil, dar la obiect. Ultimul paragraf reprezinta chiar esenta capitalismului, si anume…cointeresarea si realitatea ca “orice” costa. Plata e in functie de simpatie si “relatii”. Da, mai sunt si reminiscente   comuniste….

Sofer prin Bucuresti se indigneaza ca partidele politice isi tin conducerile la caldurica si trimit la televiziuni doar esuati de prin diverse alegeri. Cam asa sta treaba, numai ca nu de azi de ieri…In prag de Congrese sau de “momente zeo”partidele au cam aceeasi tactica de distributie!

Publicitate

2 gânduri despre „Portofelul si politicul – Politica prin ochelari de blogger

  1. Imi pare rau ca ati inteles gresit sensul articolelor mele. In campanie am asumat o optiune univoca pro Basescu si in consecinta am fost acuzat de tabara adversa. Acum vad ca devin iar tinta portocaliilor pentru ca vezi Doamne nu ridic in slavi guvernarea pedelista. Si mai gresita e afirmatia cum ca as fi ingrijorat de soarta PNL in cazul unei aliante cu PDL. Ar trebui sa dau vreo 10-15 linkuri la articole mai vechi in care spuneam negru pe alb ca alianta pdl-pnl e cea mai buna solutie si pentru pnl si pentru romania. Mai mult, chiar in ultimele articole am spus destul de clar ca asocierea cu PSD prejudiciaza PNL pe scena politica. Therefore, cred ca ar trebui sa comentati cu mai multa atentie afirmatiile altora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s