Scutul si racheta mea! – Politica prin ochelari de blogger

base-cu-buzduganulUau! Scutul anti-racheta? Asta da subiect serios…Ce Mitrea? Ce Geoană? Ce Hrebenciuci, flacari violete, mere si alte pere? O sa ne tine cateva saptamani sa despicam firu’ in patru si sa ne dam cu parerea. Ba, ca ne trebuie scut ca daca ne ataca…unii, ba ca, din contra, ca ne trebuie mai degraba tractoare sa dam haleala la bobor si nu bombe. Basescienii o sa-i acuze pe pesedei ca tin poala rusnacului, iar veselii din partea aialalta o sa-l acuze pe Basescu ca ni-l pune in cap pe Putin si distruge Romania. In rest…marile puteri isi vor da mana sau se vor ciondani peste capul nostru. Ca de obicei.

Ar fi… pentru.

Politeia vorbeste despre eficienta scutului impotriva a tot felul de rachete. Doua tipuri – balistice si sub-balistice- explica el , si precizeaza ca un astfel de scut, din acesta modernul (care sa te apere de ambele tipuri de rachete) nu au decat israelienii si nici aia nu prea au avut ocazia sa-l probeze.

Vladimir Tismaneanu comenteaza declaratiile lui Iliescu si sustine ca “partida moscovita a iesit la atac”.

Lucian Davidescu incearca o demonstratie argumentata a utilitatii scutului anti-racheta. Concluzia lui ar fi ca scutul ar aduce linistea si nu razboiul..

Categoric anti-scut

Magor Csibi nu intelege la ce ne trebuie scutul asta. Chiar asa..

Ion Iliescu pe Inpolitics vine cu ideea reintoarcerii cu fata la popor, adica un referendum pe tema. OK, iesim la vot iara! Dar mai intai, faceti VOI ce vorbiram/votaram NOI prin alte referendumuri precedente, De exemplu, vot majoritar pe bune, apoi reducerea numarului de parlamentari….Si mai vedem!

De pe Hotnews un colonel rus, mare expert in rachete se zburleste la noi ca le amenintam potentialul de amenintare. Zici ca-i de la Radio Everan. Din pacate, fraza urmatoare face parte din alt registru -„In cazul amplasarii in Romania a elementelor americane ale scutului global de aparare aeriana, Rusia trebuie, drept raspuns, sa anunte ca aceste noi puncte vor fi privite drept tinte principale de atac pentru sistemele de rachete rusesti spune acest domn rus (pardon, tovaras), Korotcenia pe numele lui.

Si banutii?

Stelian Fuia vorbeste de lucruri mai putin “sentimentale” si anume costuri… Si anume despre cei 3-4 mld dolari de care are nevoie Romania pentru a integra scutului antiballistic. Ei, intrebarea e cine-i plateste?

Prioritate de dreapta face o trecere in revista printre opiniile ros-galbene. I-a iesit asa: Iliescu nu vrea, Corlatean vrea comisii “de dezbatere”, Pascu e convins ca americanii si rusii au discutat deja pe subiect, Bulai (apropiat al liberalilor) crede ca in spatele unor astfel de proiecte sunt mai degraba interese financiare, iar Melescanu e optimist si viseaza la “marea impacare” dintre rusi si americani.Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s