Preşedinţie: Guvernul greseste dacă se consideră în conflict cu Preşedintele României

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a precizat vineri că şeful statului este de părere că Guvernul adoptă o poziţie greşită dacă se consideră în conflict cu Traian Băsescu.

Citeste mai mult pe Politic

„Referitor la declaraţiile prim-ministrului României, domnul Victor Ponta, care susţine că există un conflict între dânsul şi preşedintele României, domnul preşedinte Traian Băsescu ţine să precizeze că, în ceea ce îl priveşte, nu se află în conflict nici cu prim-ministrul României şi nici cu Guvernul României chiar dacă unele puncte de vedere sunt divergente. Domnul preşedinte are toată disponibilitatea de a sprijini în continuare fără rezerve, cu toate instrumentele de care dispune, dar şi cu experienţa sa, demersurile Guvernului de a respecta asumările pe care statul român le are în raport cu Uniunea Europeană, FMI şi Banca Mondială. Domnul preşedinte consideră că Guvernul adoptă o poziţie greşită dacă se consideră în conflict cu preşedintele României”, susţine Bogdan Oprea, într-o precizare transmisă AGERPRES.

Scandalul recent a plecat de la cerinta expresa a Presedintelui ca noul ministru desemnat la Cultura, Puiu Hasotti, sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca nu a plagiat la doctorat sau in alte lucrari stiintifice pe care le semneaza. Desi ministrul in cauza s-a conformat, premierul Ponta, el insusi dovedit in saptamana trecuta ca plagiator, s-a simtit ridiculizat de cerinta lui Basescu. Presedintele a dat un comunicat in care afirma ca solicitarea sa vine pe fondul unor scandaluri grave, ce discrediteaza tara la nivel international. El facea trimitere la faptul ca, alaturi de Ponta, alti trei ministri ai Educatiei propusi sau numiti de acesta au fost demisi sau li s-a retras numirea dupa ce la adresa lor au fost facute reclamatii de plagiat in lucrarile de doctorat. Singurul care nu a fost demis si a refuzat sa-si dea demisia a fost Victor Ponta.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s